Un măr pe zi va menține doctorul la distanță!

Adresa:

Str. Primăverii Nr. 2, Constanța

Primul pas pentru îmbunătățirea capacității de concentrare este strâns legat de stilul de viață. Se recomandă odihnă minim 8 ore pe noapte și o alimentație echilibrată și bogată în vitamine și minerale. Pe de altă parte, există o serie de exerciții de concentrare eficiente în dezvoltarea abilității:

– alegeți un punct de pe perete și priviți-l fix timp de 5-10 minute, încercând să va goliți mintea și să nu va gândiți la nimic altceva. Același exercițiu de concentrare îl puteți face cu o lumânare aprinsă pe care o țineți în mâini și-i priviți flacăra. Vă concentrați asupra culorii și mișcării acesteia

– faceți exerciții de concentrare de câte 10 minute folosindu-vă propriul corp. Încercați să vă analizați o parte a corpului, de exemplu palma, și apoi, cu ochii închiși, rememorați întocmai trăsăturile observate.
De asemenea, ascultați-vă bătăile inimii și numărați-le. O altă tehnică eficientă pentru creșterea capacității de memorare este să va ciupiți de o parte a mâinii sau piciorului și apoi să încercați, cu ochii închiși, să va determinați aceeași zona la membrul opus.

– mergeți într-o zona aglomerată și încercați să va concentrați asupra unui singur zgomot pe care să-l mențineți timp de 10 minute în rază auditivă.

– gustați mai multe alimente sau mirosiți mai multe obiecte și apoi încercați, timp de 5 minute, să rememorați un singur gust sau un singur miros din cele testate.

– deschideți o carte și numărați cuvintele de pe oricare dintre pagini sau priviți ceasul timp de 5 minute și observați secundarul cum merge.

– citește o poveste, o nuvela, o știre sau orice relatare scurtă și apoi scrie un rezumat a ceea ce ai citit.

error: Content is protected !!